STØTTEORDNINGER

I fjor ble mengden solenergi i norske husholdninger firedoblet, ifølge tall fra Multiconsult. 

Stadig flere i Norge er nysgjerrige på det som allerede er et kjempemarked internasjonalt: nemlig å bli din egen strømprodusent og samtidig tjene penger på å selge overskuddsstrøm. Da må du først bli en plusskunde.

Hva er en plusskunde?

En plusskunde produserer strøm selv, for eksempel ved å ha solcellepanel på taket, og har i enkelte perioder en større produksjon enn eget forbruk. Denne overskuddskraften kan mates inn til nettet og gi plusskunden inntekter fra kraftsalget.​

Effekten som leveres inn til nettet kan ikke overstige 100 KW. Dette er uproblematisk for private husholdninger, men har skapt misnøye hos større aktører som f.eks har solcelleanlegg på store lagertak.  En plusskunde kan heller ikke levere strøm til naboer eller andre, i et slikt omfang at det blir konsesjonspliktig.
 

ENOVA har en rekke støtteordninger. For solcelle anlegg til bolig med bostedsadresse er det kr. 10.000 + 1.250 per kwp opptil maks 15 kWp for privatpersoner. Totalt kan en solcelleinstallasjon generere en støtte på kr. 28.750 inkl.mva.


Regning fra Saga sendes til ENOVA og du får pengene inn på din konto.

2018 Saga Energy